Finteco vastasi pumppaamon peruskorjauksesta Siilinjärvellä. Projekti-insinööri Jenni Heikkinen Kuopion Vedeltä ja Fintecon huoltopäällikkö Tommi Taskinen tähyilevät saneerauskohteeseen.

Finteco LVIS Oy:lla on pitkäaikainen kokemus pumppujen ja pumppaamojen huolloista ja korjauksista. Finteco onkin markkinajohtaja Grundfosin pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Kahden perinteikkään yrityksen kumppanuus on jatkunut jo 1970-luvulta lähtien ja yhteistyötä myös kehitetään jatkuvasti. Grundfosin kunnallistekniikan ja vesihuollon myynnistä Itä-Suomen alueella vastaava Juha Karjalainen kertoo, että yhteistyö Fintecon kanssa on toiminut hyvin. Karjalaisen asiakkaina ovat muun muassa kaupungit, kunnat, vesilaitokset ja -osuuskunnat. Finteco tekee pumppujen ja pumppaamoiden vuosittaiset määräaikaishuollot sekä korjaukset erilaisissa kohteissa Pohjois-Savossa ja osin laajemmallakin alueella Itä-Suomessa.

– Kohteet ovat hyvin monenlaisia, esimerkiksi kunnallistekniikan viemäriverkoston jätevesipumppaamot, vesihuoltoverkoston paineenkorotusasemat, porakaivopumput, vesilaitokset sekä jätevesipuhdistamon pumput ja laitteet. Fintecolta löytyy osaaminen näiden kaikkien huoltoihin ja korjauksiin.

Vaivatonta yhteistyötä
Yksi Grundfosin ja Fintecon asiakkaista on Kuopion Vesi. Nilsiän, Maaningan ja Juankosken vesihuollosta vastaava Ari-Pekka Eskelinen kertoo, että asiakkaan näkökulmasta huoltojen ja korjausten nopeus ja luotettavuus on olennaista.

– Huollot sujuvat jouhevasti, kun Fintecon miehet hakevat huollettavan pumpun tutkittavaksi ja puhdistettavaksi ja esittävät kustannusarvion korjauksista. Asia on heillä hoidossa, eikä vie meidän henkilökuntamme työaikaa.

Tärkeää on myös se, että tieto hankintojen ja korjausten etenemisestä tulee nopeasti ja kyselemättä.

– Yhteistyö Fintecon kanssa on toiminut mukavasti. Ja kun veloitukset ovat kilpailukykyisiä, huoltojen ulkoistaminen on järkevää.

Pumppaamojen saneeraus – kaikki samasta paikasta
Fintecon ja Grundfosin kumppanuus on monipuolista.

– Tänä päivänä pumppujen huollon lisäksi korostuvat saneeraukset. Pumppaamot ja paineenkorotusasemat alkavat tulla käyttöikänsä päähän ja vaativat korjaamista. Viime vuosina olemmekin aloittaneet yhteistyön myös tällä saralla. Finteco on tässä erinomainen kumppani, sillä monipuolisten palvelujensa ansiosta se pystyy toteuttamaan saneeraukset avaimet käteen -periaatteella, Grundfosin Karjalainen muistuttaa.

Yksi saneerauskohde on Siilinjärven Räisälässä, jossa Finteco on tehnyt alkuvuoden aikana pumppaamon peruskorjausta.
Projekti-insinööri Jenni Heikkinen Kuopion Vedeltä kertoo, että vesilaitosten yhdistymisen myötä Siilinjärven pumppaamoita saneerataan ajan tasalle.

– Esimerkiksi tämän pumppaamon putkistot ovat alkuperäisiä, 1980-luvulla rakennettuja ja ovat nyt tulleet elinkaarensa päähän, Fintecon huoltopäällikkö Tommi Taskinen kertoo.

Myös Heikkinen on tyytyväinen siihen, miten saneeraus ja yhteistyö Fintecon kanssa ylipäänsä on sujunut.

– Aikatauluista sopiminen ja joustavuus on tärkeitä asioita. Saneerausprojekteissa tulee helposti viivästyksiä tai yllätyksiä, mutta on hyvä, kun joustavuutta löytyy ja tieto kulkee molemmin puolin.
Talotekniikkaa kokonaisvaltaisesti

Finteco tarjoaa kaikki talotekniset palvelut kokonaisvaltaisesti niin yrityksille, rakennusliikkeille ja rakennuttajille sekä taloyhtiöille.

– Toteutamme sähkö-, putki- ja IV-työt niin kokonaisurakoina kuin erikokoisista projektin osista vastaten. Urakoinnin lisäksi palveluihin kuuluvat huolto- ja kunnossapito- sekä varaosapalvelut.