Vuosina 2021-2022 Finteco on ollut mukana monenlaisissa urakoissa hyvin erilaisissa kohteissa. Vahvuutemme on kyky toteuttaa kohteen talotekniikka kokonaisvaltaisesti saman katon alta.

Rajalan koulun laajennus

Finteco vastasi vuonna 2021 Rajalan koulun laajennuksessa sähkö- ja LVI-töistä (1200 m2). YIT toimi kohteen pääurakoitsijana. Kokonaisuudessaan laajennus toteutettiin elinkaarimallilla.
Vuoden 2022 kesällä toteutettiin myös koulun vanhalla puolella muutostöitä, joissa mm. ruokalan ilmanvaihtoa parannettiin Fintecon vastatessa tekniikan osuudesta.
Laajennus- ja muutostöissä edistettiin erityisesti koulun opetuksen musiikkipainotteisuutta. Koulussa on nyt tilat alakoulun noin 450 oppilaalle ja lisäksi esiopetuksen ryhmille.

Bola Liikunta- ja hyvinvointikeskus Pieksämäki

Hankkeessa Finteco vastasi 3700 m2 liikuntahallin talotekniikan toteutuksesta vuonna 2021. Bolan tiloilla on korkea käyttöaste, sillä päivisin halli on koululaisten käytössä ja illalla se tarjoaa monipuoliset palvelut kaupunkilaisille ja seuroille. Tilat on suunniteltu ja rakennettu palvelemaan kaikenikäisten käyttäjien tarpeita.
WasaGroup vastasi kiinteistökehittäjänä ja rakennuttajana kokonaisuudessaan kiinteistöhankkeesta.

Lue lisää WasaGroupin sivulta

Metsäkummuntie 10:n käyttövesi- ja viemärisaneeraus, KVR-urakka

Kohteessa uusittiin käyttövesiverkosto sekä sukitettiin viemärit. Finteco vastasi kohteen pääurakoinnista. Samalla toteutettiin mm. rappukäytävävalaisimien nykyaikaistaminen sekä patteriventtiilien vaihto. Taloyhtiössä on 21 huoneistoa kolmessa rappukäytävässä. Hanke aloitettiin juhannuksen jälkeen 2022 ja valmista tuli suunnitelmien mukaisesti lokakuussa 2022. Fintecon kumppaneina olivat suunnittelussa Granlund Kuopio Oy, rakennustöissä KTK Rakennuspalvelut Oy ja viemäreitä sukittamassa Sukitus-Pojat Oy

Padel club finland kuopion padelhalli ja toimistotilat

Finteco toteutti 2850 m2 padelhalli- ja toimitilarakennuksen LVISA-urakan Kuopion Bellanrannassa. Hankkeessa Finteco vastasi talotekniikan toteutuksesta kokonaisuudessaan. Työt aloitettiin keväällä 2022 ja valmis kaksikerroksinen uudisrakennus luovutettiin elokuussa 2022. Pääurakoitsijana kohteessa toimi Jalon Rakentajat Oy.

Kuopion Energian voimalaitoksen sähkö- ja automaatiotilojen kunnostaminen

Vuonna 2022 haastavissa tehdasolosuhteissa toteutetussa putkiurakassa mm. siirrettiin valvomon paikkaa. Finteco vastasi projektin LVV-urakasta yhteistyössä muiden asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.

Rauhalahden kylpylän uudistus

Vuonna 2022 toteutetussa LVIS-urakassa uusittiin mm. allastekniikkaa ja muita taloteknisiä järjestelmiä. Suurin osa altaista pystyttiin pitämään käytössä reilut kolme kuukautta kestäneen urakan ajan, mikä oli hyvän työnsuunnittelun ansiota.

As Oy Kuopion Rantahelmen sähköautojen latausjärjestelmä

Finteco rakensi ja asensi taloyhtiölle sähköautojen latausjärjestelmän syksyllä 2022. Noin 40 autopaikalle asennettiin 11 kW latausasema dynaamisella kuormanhallinnalla. Lopuille paikoille asennettiin valmius sähköauton lataukseen. Latausjärjestelmä liitettiin yhteistyökumppanimme tarjoamaan laskutusjärjestelmään.

Puijon rinteen alueurakka ja hiihtohissin sähköistys

Finteco oli tässä kuopiolaisille hyvin tutussa kohteessa vastaamassa sähkötöistä. Urakassa muun muassa rinnehissi uusitaan kaksipaikkaiseksi tuolihissiksi. Finteco vastaa myös uusien ulkoilureittien sähköistyksestä valaistuksen osalta. Hanketta on toteutettu vuosina 2021-2022 ja kohde valmistuu marraskuussa 2022. Destia Oy toimii pääurakoitsijana ja Finteco siis aliurakoitsijana sähkötöiden osalta.

Lue lisää Ylen sivulta