Rauno Pohjolainen on ollut Pyykkisataman luottomies pesukoneiden asennus- ja huoltotöissä jo vuosikaudet. Pohjolainen hoiti tietysti myös Leväsen toimipisteen uusien koneiden asennuksen.

Ammattikäytössä pesukoneet joutuvat erittäin kovalle koetukselle, kun tekstiilejä pestään satoja kiloja päivittäin. laiterikon sattuessa ovat hyvät neuvot kalliit, sillä pesemätön pyykkikuorma voi hetkessä kasvaa suunnattoman suureksi.

Perinteikäs kuopiolainen pesulayritys Pyykkisatama Oy avasi vastikään uuden toimipisteen Leväselle palvellakseen paremmin asiakkaita Etelä Kuopion alueella. Nyt Leväsellä pyykkiä pyörittää rivi uudenkarheita ja energiatehokkaita pesukoneita. Yrittäjä Irina Kauppinen sanoo, että näiden koneiden hankkiminen on osa pesulan konekannan uudistamista. Pesukapasiteettia on kasvatettu myös jo 30 vuotta palvelleessa Itkonniemen toimipisteessä.

– Kestävät ja laadukkaat koneet ovat tietysti toimintamme elinehto ja kulmakivi. Energiatehokkuudessa on kyse paitsi vastuullisesta myös kustannusten hallitsemisesta.

Leväsen toimipisteen uudet koneet saapuivat juuri sopivasti joulusesongin alla. Kauppisen mukaan juhlasesonkien ulkopuolellakin tulee yllättäviä ja ennustamattomia kysyntäpiikkejä esimerkiksi savuvahinkojen yhteydessä.

– Iso tulipalo saattaa tärvellä savulla kerralla useamman asunnon. Pyykkiä tulee meille silloin suuret määrät ja koneet pyörivät tauotta. Varmatoimiset ja hyvin huolletut pesulalaitteet takaavat, että pystymme palvelemaan tällaisissa erikoistilanteissakin.

Toimintavarmuudesta on kiittäminen Pyykkisataman ja Fintecon 1990-luvulta asti kestänyttä yhteistyötä.

– Jos kone menee epäkuntoon, vikaa ei etsitä päivätolkulla vaan luottoasentajamme kyllä löytää nopean ratkaisun ongelmaan. Meidän ei tarvitse laittaa toimintaa paussille. Yhteistyömme on toiminut näin kauan siksi, että sovitusta on aina pidetty kiinni ja meidät on aina pidetty ajan tasalla siitä missä mennään, Irina Kauppinen kiittelee.

Uusien pesukoneiden myötä Pyykkisataman molemmat pesulat pystyvät nyt toimimaan täydellä kapasiteetilla, kertovat yrittäjä Irina Kauppinen ja Leväsen toimipisteestä vastaava Suvi Hakoluoto.

FINTECO HOITAA PESUKONEIDEN KOKO ELINKAAREN

Fintecon huollon valtti on nimenomaan nopea reagoiminen, sanoo pesulakoneista vastaava Tommi Taskinen. Kiireellisten kohteiden priorisoiminen on hyvän tiimin ja joustavan työkulttuurin ansiota. Talossa on pitkän linjan osaajia, jotka tietävät miten työt järjestetään niin, että äkillisiä hätätilanteita varten on aina pelivaraa.

– Ammattilaiskäytössä ei koneiden toimintaan saa tulla taukoja. Jo pelkästään yhden päivän aikana pestävät pyykkikuormat ovat niin isoja, että lyhyelläkin katkoksella voi olla vaikeita seurauksia.

Finteco on täyden palvelun talotekniikkayritys. Sen ammattilaiset myyvät, asentavat, huoltavat ja korjaavat suurtalouspesukoneita muun muassa pesuloiden, taloyhtiöiden ja erilaisten hoitolaitosten käyttöön. Yritys on myös Electroluxin valtuutettu jälleenmyyjä ja huoltoliike.

– Meiltä löytyy ratkaisut joka tarpeeseen. Toimitamme pesulalaitteita avaimet käteen -periaatteella käyttökuntoon asennettuina. Hoidamme myös vuosi- ja määräaikaishuollot. Kiireellisissä vikakorjauksissa meiltä saa avun hyvin pikaisesti, Tommi Taskinen lupaa.